Poëzie op maat

Gedichten die passen bij úw evenement

Organiseert u een congres rond een bepaald thema en wilt u niet alleen inhoudelijke sprekers? Wilt u een jubilaris in het zonnetje zetten met gedichten van zijn of haar lievelingsdichter? Organiseert u een festival rond een specifiek onderwerp of voor een specifieke doelgroep? De Poëzie Jukebox zoekt gedichten bij een bepaald thema of schrijft zelf één of meerdere gedichten over onderwerpen die u kiest.

Een gedicht in opdracht

Wilt u uw waardering of emoties verwoorden in een gedicht voor iemand anders, maar komt u er niet uit? Voor een jubilaris? Een jarige? Een bruidspaar? Een zieke? Uw ouders? Schakel de Poëzie Jukebox in. De heren schrijven úw gedicht zoals u dat had willen schrijven. Wilt u een gedicht of een andere tekst voordragen tijdens een plechtigheid, maar u wordt al zenuwachtig bij het idee dat u voor een groep mensen moet staan? De Poëzie Jukebox is gewend om voor een klein of groot publiek op te treden en doet het graag namens u.

Gedichten van en over vrouwen

Rop treedt regelmatig op voor groepen vrouwen. Bijvoorbeeld op Internationale Vrouwendag. Of op bijeenkomsten van Vrouwen van Nu of Zij Actief. Dat was voor Rop de reden om een speciale ´Vrouwenbox´ te maken, vol gedichten van en voor en over vrouwen. Bijvoorbeeld “Sotto voce” van Vasalis, “Ik wou nooit een man” van Elly de Waard en “Vrouw” van Alaida Foppa.

Wat mensen over ons zeggen

'Rop Janze heeft tijdens een bijeenkomst voor het basisonderwijs over cultuureducatie, zijn talenten als Poëzie Ober laten zien. Positieve reacties: mensen waren prettig verrast en vinden het een leuk en origineel divertissement. Het samenwerken met Rop is prettig: hij heeft alle oor en tijd voor de wensen van de opdrachtgever; is zeer flexibel en zelfstandig. Aanrader!' 
Mw. K. Klomp, cultuurcoach gemeente Steenwijkerland

'Cabaretier Rop Janze wist op een bijzonder leuke en originele wijze inhoud te geven aan het Boekenweekthema. Ook de aanwezige regionale schrijvers genoten zichtbaar.' 
Westfries Weekblad

Rop Janze schreef in opdracht van Het Rode Loper Festival een achttal gedichten over de Dappermarkt in Amsterdam-Oost. De gedichten verschenen in een setje van acht kaarten in een oplage van 10.000 stuks.

 

 

Een persiflage op een Poëzie avond