“Denkend aan Holland….”

Gaan poëzie en cabaret samen? Jazeker!

Rop neemt zijn Poëzie Jukebox mee en vertelt, zingt, dicht, drinkt, grapt en rapt in deze interactieve voorstelling.

Een belangrijke rode draad in het programma “Denkend aan Holland…” is het gedicht “Visser van Ma Yuan” van Lucebert. Leraar Nederlands Chris Kleinegris laat zijn licht schijnen over de diepere betekenis van dit gedicht en haalt meer uit het gedicht dan Lucebert er ooit in heeft kunnen stoppen. Annie van Driel daarentegen – een tweede door Rop gespeeld personage – presenteert een totaal andere interpretatie tijdens haar eigen versie van het programma Candlelight op de lokale radiozender Magnolia.

Aanpassingen altijd mogelijk

Rop kan zijn programma altijd aanpassen aan het thema van uw congres, de Gedichtenmaand, de Boekenweek, een jubileum of welke gebeurtenis dan ook. Rop speelde deze voorstelling al in theaters, bibliotheken, op literaire festivals, bij Vrouwen van Nu, Ouderenbonden, verenigingsavonden, personeelsfeesten en tijdens (huiskamer)festivals.

Klik hier voor de speellijst

Reacties uit de pers

'Daarna was er een spetterend optreden van de literair entertainer en cabaretier Rop Janze.' 
De Weekkrant

'Tussen de bedrijven door declameerde Rop Janze de nodige gedichten vanaf een in het publiek verspreid menu, later gevolgd door verschillende persiflages en komische voordrachten die voor veel hilariteit zorgden.' 
Soester Courant

Rop Janze rapt de klassieker van Marsman in Theater De Meervaart te Amsterdam. De rap is als duet met cabaretier Howard Komproe terug te vinden op Rops CD Lust & Bedrog, te bestellen via Rops Shop.