Poëtische gids

Literaire wandeling door Amsterdam-Oost

Als gids neemt Rop u mee door Amsterdam-Oost. Hij vertelt, dicht en zingt over wat we onderweg tegenkomen. Hij kan de nadruk leggen op de dichters die in of over de buurt hebben gedicht, bijvoorbeeld Nescio en  Gerard Reve. Of geeft u de voorkeur aan poëtisch shoppen? Natuurlijk valt er voor de toehoorders genoeg te kiezen over wat ze onderweg te horen willen krijgen.

Thuisgids

Rop kan ook bij u thuis komen, om daar een ‘rondleiding’ te verzorgen. Alledaagse dingen in uw interieur worden gekoppeld aan een lied, een grap of een gedicht. Uzelf, uw medebewoners en uw gasten gaan weer op een hele andere manier naar de vertrouwde meubels en spullen kijken.

Wilt u (een gedeelte van) uw eigen spullen onbesproken laten, dat kan ook. Rop neemt een groot aantal schilderijen mee en wat andere kunstvoorwerpen. U kiest, hij vertelt en dicht.

Literaire verkenning van uw eigen lichaam

Geen zin om te wandelen? Rop kan u ook meenemen opeen hilarische tocht door uw eigen lichaam en dat van anderen. Gedichten over lichaamsdelen, losse tanden, gemakken en ongemakken van het lichaam, opgroeien en ouder worden in je eigen lijf, lekker in je vel zitten en aantrekken en afstoten van andere mensen.

Reactie

'Ontzettend bedankt voor DE sfeer op het feest! Ik heb veel mensen zien genieten en dat was geweldig om te zien. Iedereen was verrukt van jullie, ze hadden dit nog niet meegemaakt. Namens iedereen bedankt, echt waar, fantastisch!!' 
Mw. A. Schreurs, Wageningen

De Dapperstraat

Natuur is voor tevredenen of legen.
En dan: wat is natuur nog in dit land?

Een stukje bos, ter grootte van een krant,
Een heuvel met wat villaatjes ertegen.

Geef mij de grauwe, stedelijke wegen,
De in kaden vastgeklonken waterkant,

De wolken, nooit zo schoon dan als ze, omrand
Door zolderramen, langs de lucht bewegen.

Alles is veel voor wie niet veel verwacht.
Het leven houdt zijn wonderen verborgen

Tot het ze, opeens, toont in hun hogen staat.

Dit heb ik bij mijzelven overdacht,
Verregend, op een miezerigen morgen, 
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat.

 

 J.C. Bloem